27 Mart Dünya Tiyatro Günü

27 Mart Dünya Tiyatro Günü

Dünya tiyatro günü 57 yıldır aralıksız olarak her ilkbaharda kutlanır. Dünya çapıdan bir çok grup ve kurum seyircileriyle birlikte coşkuyla kutlarlar. Peki dünya tiyatro günü neden kutlanır?

Dünya tiyatro günü ilk defa uluslararsı tiyatro birliği tarafında 1961 yılında 27 mart günü ilan edilip her yıl uluslararası kurum ve gruplar tarafından kutlanır. Bu özel gün, dünya çapında başarı kazanmış bir tiyatro oyuncusu, yönetmen ve yazarın yazdığı evrensel bildirgedir. İlk bildirge 1962’de Fransız Jean Cocteau tarafından yazılmıştır.

Tiyatronun felsefesinde insanlara bir konu  hakkında  mesaj göndermektir. İnsanlar arasında birliği, diyalogu ve iletişimi artırmaktadır.Bu yüzden çocuklarımızı tiyatrolara götürürek sosyalleşmesini toplumsal kuralları ve kaideleri benimsemesi için götürmemiz faydalı olacaktır. Çocuklarımızın karakter ve zihinsel gelişimleri için tiyatrolar da oynamalarına vakit geçirmelerine olanak sağlamalıyız. Oulabimir firması olarak çocuklarımıza katkıda bulunabilmek için tiyatrolar ve benzeri etkinlikleri için kostümler üretmekteyiz. Çocuklarımızın hayal güçlerine göre havuç,domates, muz, çilek,portakal vs. benzeri meyve ve sebzelere bürünebilmekteler. Bunlara benzer olarak; polis,doktor,hemşire,denizci,asker,astrnot,dinzor vs. kostümlerimiz mevcut.

https://www.oulabimir.com.tr/

Etiketler: 27 mart, dünya tiyatro günü, çocuk kostümü
Mart 25, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR