Çocuklar İçin Eğitici Yapboz Önerileri

Çocuklar İçin Eğitici Yapboz Önerileri

Yapboz ya da puzzle gibi bulmaca çeşitlerini çözmenin yaşlılarda Alzheimer hastalığına karşı koruyucu bir etkisi olduğu bilimsel araştırmalar, makaleler ve bilimsel çalışmalar ile kanıtlanan bir yararı bulunmaktadır. Bu nedenle çocuklarda erken yaşlarda yapboz oyununa ilginin arttırılması ve zihin jimnastiğine destek olunması gerekmektedir.

Çocuklar sürekli öğrenme isteği duyarlar ve doğaları gereği meraklı bir yapıları bulunmaktadır. Çünkü zaten dünyaya çok yeni gelmişlerdir ve belki de normal yetişkin bir bireyin çok uzun süredir gördüğü ve artık şaşırmadığı şeyler bile çocuklar için yeni olmasından kaynaklı olarak şaşırtıcı gelebilmektedir.

Bundan dolayı da deneyerek öğrenmek istemektedir. Örneğin; bir küçük çocuğa ocak sıcak dokunma dediğinizde gerçekten sıcak olup olmadığını görmek için dokunma eğilimi gösterdikleri durumlara çok sık rastlanmaktadır.

Bu sebeple de yapbozlar da bu önemli fırsatı sağlayan anahtar gereçlerden, oyunlardan, aletlerden biri olmaktadır. Çünkü özellikle küçük çocuklar etraflarındaki nesneleri daha iyi anlamak için kurcalayarak bozarak analiz etmeye çalışmaktadır. Böylelikle o nesnenin nasıl bir şey olduğunu, kırılıp kırılmadığını, neyi nereye koyması gerektiğini ve daha nice şeyi düşünmektedir. Nesnelerin parçalarını çıkarıp yerlerini değiştirerek meraklarını gidermeye çalışırlar.

Çocuk Yapboz Çeşitleri

Bu nedenle yapbozların çocuklar için çok eğlenceli şeyler olduğunun anlaşılması gerekmektedir. Çünkü, yapbozlarda çocuklar istedikleri gibi parçaları çıkarmakta ve yerleştirmektedir. Bu durum merak duygularını tetikleyerek daha hevesli olmalarını sağlamaktadır.

Bundan kaynaklı olarak da çocukların yapboz parçalarını tamamladıktan sonra tekrar bozmalarını normal ve makul karşılamak gerekmektedir ve sadece merak duygusunu gidermek için yaptığı hareketler olduğunu kabul etmek gerekmektedir. Çocuklar eğitici oyuncaklarla motor becerilerini geliştirmektedir.

Bu sayede çocuklar puzzle parçalarını eline alıp kurcaladığı zaman elleri ve gözleri arasındaki bağlantıyı öğrenmeye başlarlar. Çocuk puzzle ince motor becerilerini geliştirmede en iyi oyuncak seçimleri arasında oldukça önemli bir yere sahip olmaktadır. Problem çözme, şekilleri tanıyabilme gibi becerileri de yapbozlar sayesinde edinmektedir.

Bu nedenle çocuklarınızın zamanını verimli geçirmesini istiyorsanız puzzle çeşitlerinden birini seçebilir ve daha küçük yaştaki çocukların ince motor gelişimlerini sağlamak için yapbozları kullanabilirsiniz.

https://www.oulabimir.com.tr/
Etiketler: yapboz, puzzle, çocukları için puzzle, çocukları için yapboz, yapboz çeşitleri, puzzle çeşitleri
Mart 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR